Wanneer de weersomstandigheden het toelaten, voert een aannemer op 11 en 12 april werken uit op de Borgerhoutsendijk waardoor deze drukke invalsweg in de rijrichting naar het Centrum volledig dicht moet. De aannemer was maandag al gestart zonder de vereiste signalisatievergunning, waarna het gemeentebestuur de werken liet stopzetten door de politie. De omleiding loopt via de Meerhoutsebaan, Heidehuizen en Kruisven.

Maandag liepen bij het gemeentebestuur verschillende meldingen binnen van een verkeerschaos op de Borgerhoutsendijk richting het Centrum. Al snel bleek dat een aannemer zonder signalisatievergunning of enige toelating was gestart met het uitvoeren van een opdracht die past in het grotere saneringsproject van Aquafin. Op verzoek van het gemeentebestuur legde de politie de werken stil.

Afspraken

Inmiddels werden met de aannemer de nodige afspraken gemaakt om de werken uit te voeren op donderdag 11 en vrijdag 12 april. Om de verkeershinder tot een minimum te beperken, wenst het gemeentebestuur nog een uitvoering tijdens de paasvakantie. De timing geldt wel onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden. Zo mag het tijdens het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag niet regenen.

Omleiding

Concreet vinden de werken plaats op de rijstrook richting het Centrum kort voor het kruispunt met de Zuiderring. Dit maakt het onmogelijk om vanuit Meerhout de Zuiderring op te rijden of te kruisen. De omleiding richting Centrum loopt via de Meerhoutsebaan – Heidehuizen – Kruisven en Molderdijk. Het blijft wel steeds mogelijk om vanuit het Centrum en de Zuiderring de Borgerhoutsendijk op te rijden richting Meerhout.